top of page
meisje bladeren.jpg

Over mij

In 2020 ben ik gestart met praktijk Puur&Gevoelig, coaching voor hoogsensitieve kinderen en ouders. Deze praktijk is in 2022 uitgebreid met natuurcoaching, wandelingen en kruiden. Naast diverse vormen van coaching kunnen geneeskrachtige kruiden je ondersteunen bij het in balans komen van lichaam en geest. Deze passies, coaching, natuur en kruidenkunde zijn nu samengebracht op één website. 

 

Onder invloed van allerlei omstandigheden zijn mens en natuur ongemerkt verder van elkaar af komen te staan. We zijn onze innerlijke stem gaan negeren en daarmee onze natuurlijke staat van zijn kwijtgeraakt. Allerlei externe prikkels brengen ons en onze kinderen uit balans. In mijn jarenlange onderwijservaring heb ik dit steeds meer zien toenemen. Hier breng ik met liefde verandering in! Door ons bewust te verbinden met de natuur, kunnen we weer leren naar ons lichaam te luisteren en externe prikkels beter reguleren.

Meer over mij

Wie is de mens achter praktijk Puur&Gevoelig en Clariens Puur-Natuur?

Mijn naam is Clarine Groenewegen, moeder van twee zoons, werkzaam in het basisonderwijs en gespecialiseerd in het coachen van hoogsensitieve kinderen.

 

Waarom ben je destijds met Puur&Gevoelig gestart?

Om kinderen en ouders weer in hun kracht te kunnen zetten. De coaching bij Puur&Gevoelig helpt je op weg om hoogsensitiviteit (bij jezelf of je kind) als positieve eigenschap te gaan ervaren en benutten.

 

Waarom vind je het zo belangrijk om dit te doen?

Om een plek te creëren waar deze kinderen terecht kunnen. 1 op de 5 kinderen is hoogsensitief, toch is ons onderwijs en onze maatschappij niet gunstig ingericht voor hoogsensitieve kinderen en volwassenen. Samen met heel veel andere hoogsensitieve volwassenen heb ik hier met ups en downs mijn eigen weg in moeten zoeken. Gelukkig is er tegenwoordig steeds meer bekend over deze mooie maar soms lastige eigenschap en kunnen we deze kinderen een betere start geven!

 

Wat is wèl gunstig voor deze kinderen?

Stel je voor dat er een plek is waar je kind helemaal zichzelf mag zijn, mag voelen wat het voelt, zeggen wat het wil zeggen of stil mag zijn als dat beter voelt. Speelse werkvormen i.p.v. lastige testjes, echte persoonlijke aandacht voor je kind i.p.v. groepssessies waar juist jouw kind zich niet gehoord voelt, persoonlijke doelen i.p.v. voldoen aan standaardnormeringen. Naar huis gaan met een ‘gereedschapskist’ vol handige tools i.p.v. mooie cijfers.

 

En die plek bied jij bij Puur&Gevoelig?

Ja! Als gecertificeerd coach combineer ik de Sensikids trainingen met mijn jarenlange onderwijservaring tot een compleet, professioneel geheel.

 

Is professionaliteit belangrijk voor je?

Ja! Ik ben aangesloten bij het kwaliteitsregister voor Sensikids coaches en volg trainingen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en inzichten. Daarnaast geef ik zelf trainingen aan leerkrachten, specifiek gericht op het onderwijs, zodat zij als onderwijscoaches op hun beurt collega-leerkrachten kunnen adviseren en begeleiden bij het ondersteunen van deze groep kinderen.

 

Wat vind je het mooiste aan je werk?

Juist de hele kleine tekentjes van groei! Een bijna onhoorbare zucht van ontspanning, een beginnende glimlach, een opgeluchte blik van (zelf)herkenning, een oogopslag waaruit meer zelfvertrouwen straalt, een trots verslag van een ogenschijnlijk kleine overwinning, etc.

 

Wat is naast je werk belangrijk voor je?

De natuur! Genieten van alles wat groeit en bloeit, daar word ik blij van:) Vandaar de samenvoeging met Clariens Puur-Natuur

 

profielfoto - kopie_edited_edited.jpg

Ouders Feline

Clarine luistert goed en stelt de juiste vragen. Ze kan zich, zonder dat ze onze dochter gezien heeft, helemaal inleven in onze situatie. Door de digitale coachgesprekken waarin ze haar kennis, inzichten en tips deelt kunnen wij onze dochter goed ondersteunen in het omgaan met haar hoogsensitiviteit in de huidige maatschappij en het daarbij behorende onderwijssysteem. 

Als nieuwe situaties vragen oproepen hebben we laagdrempelig contact met Clarine, een super lieve, oprechte, warme en professionele coach. 

Jacob, leerkracht

Lekker no-nonsens, praktische tips waar ik direct mee aan de slag kan in mijn groep. Geen zorgleerling extra maar een zorg minder en beter contact met de ouders!

Karin

Door een interne cursus op school kwamen mijn zoon en ik in contact met Clarine. Toen liet zij al heel duidelijk zien dat iedereen mag zijn wie hij of zij is. 

Mijn zoon wilde na deze cursus nog graag door, dus zijn we verder gegaan bij Clarine. Door middel van waardevolle wandelingen met mijn zoon heeft Clarine hem laten zien hoe krachtig hij is.Hij kan beter omgaan nu met zijn hooggevoeligheid, negatieve gebeurtenissen omzetten naar positieve gebeurtenissen. Mijn zoon is zich, mede door de waardevolle coaching bij Clarine, meer bewust hoe mooi persoon hij is!

bottom of page